Skip to main content

Hur bygger jag ett sjukhus- och apotek-app? | 99 värderingsappar

Hur bygger jag ett sjukhus- och apotek-app?


Opererar du för närvarande ett sjukhus på ett apotek eller till och med en klinik? På grund av COVID-19 är du störd och kan inte tillhandahålla dina tjänster som du levererade tidigare?

Den här artikeln kommer att förklara exakt hur du kan föra tillbaka ditt företag och till och med utöka det till nya höjder. Den här artikeln är en detaljerad förklaring av hur ett sjukhus eller ett apotek kan fungera under denna COVID-19-situation.

Om du vill driva ett framgångsrikt onlineshospital eller en apotekspinne fram till slutet av denna artikel och i slutet av detta kommer du att kunna starta din app för ditt sjukhus eller klinik.


Lösningen som vi ska prata om är en Android-marknadsapplikation som finns tillgänglig på 99 system för försäljning. Denna app är en komplett färdigt lösning byggd för sjukhus och apotek. Med hjälp av denna marknadsapplikation kommer du att kunna komma tillbaka till marknaden och kunna förse dina kunder med dina tjänster och lösningar.

Översikt över sjukhusmarknaderna

Sjukhusmarknaden är en helt inhemsk applösning som levereras med två olika applikationer. Båda applikationerna bygger på mekanismen för hur sjukhus fungerar.

Hur fungerar sjukhusen?

Obs! Du kan hoppa över den här delen om du inte vill läsa hur sjukhusen fungerar. men denna del förklarar processen som kan hjälpa till att förstå lösningen bättre.

För att ge dig en översikt över hur denna app fungerar, måste vi komma ihåg processen som är involverad i ett fysiskt sjukhus. När du går in och vill boka tid med läkaren på ett sjukhus måste du först ha ett symbol eller förregistrering. Efter registreringen ber de dig om din väsentliga information som ditt fullständiga telefonnummer ålder och vilken typ av konsultation du behöver.

Sedan när du går in har du flera alternativ att välja mellan. Du kan antingen gå till informationsdisken för mer information eller gå direkt till boka en tid hos läkaren eller kanske med någon annan hälso-och sjukvårdspersonal.

Så när du får lite information från informationsdisken har de ibland förskrivna kuponger eller informationsdokument som de ger dig vid din förfrågan. De kan svara på dina frågor och kan vägleda dig med den gratis information som de redan känner till.

Om du vill gå på läkarkonsultation, förmodligen skulle du behöva boka en tid från räknaren. För att boka ett möte måste du nu lämna mer information om din hälsa ibland, och de kan också be dig om dina kontaktuppgifter så att de kan uppdatera dig om det blir någon uppdatering från läkaren.

Tillsammans med att tillhandahålla all information som räknaren behöver för att boka tid, kommer de också att kräva att du åtar dig att betala avtalet.

När bokningen är bokad får du en viss tid då du måste komma till sjukhuset för att få ditt samråd. Du kan välja den här tiden från de givna tidsramarna där läkarna är tillgängliga.

När allt detta är gjort väntar du på dagen för att få honom samråd. Och slutligen, dagen då du har kommit till möten, besöker du läkaren. Läkaren börjar med nödvändig information om din hälsa. Några viktiga faktorer som hjälper dem att identifiera den aktuella situationen du befinner dig i, tillsammans med någon annan historia som du kanske har haft tidigare.

Då letar läkaren efter några symtom och kan be dig om några tecken relaterade till ditt problem. Därefter avslutar de konsultationen och kommer att förskriva medicinen. För att ange har läkemedelsläkaren vanligtvis ett anteckningsblock som de skriver medicinen på. När de har skrivit receptet ger de detta papper till dig så att du kan besöka apoteket för att få ordinerad medicin.

När du är klar med läkarmötet går du ut och letar efter apoteket på sjukhusen. Om ett apotek finns, går du till apoteket, visar det recept du har fått av läkaren och ber dem om medicinen. Tillsammans med att ge ordern måste du betala ett visst belopp för att få din medicin; efter en tid kommer apotekaren med det läkemedel som du har begärt.

Samma utnämningsprocess gäller för andra vårdpersonal; de på sjukhuset, inklusive sjuksköterskorna.

Det huvudsakliga skälet till att förklara alla dessa saker som du redan vet är att om du tittar på dem mycket noggrant, kommer att göra alla dessa steg på nätet inte skiljer sig från att ha dessa tjänster från sjukhuset fysiskt.

Människor är rädda på grund av COVID-19, och de vill inte riskera sitt liv genom att gå ut för mindre problem, de håller fast vid dem eftersom de är rädda för att om de går till sjukhusen kan de bli utsatta för mer betydande risk.


Låt oss prata om hur sjukhusmarknaden tillhandahåller alla ovanstående lösningar som ett fysiskt sjukhus erbjuder, och hur du kan anta sjukhusmarknadslösningen för att få ditt företag online.


Så som vi nämnt ovan att denna Marketplace-lösning har två olika applikationer; vi börjar med den patientansökan som vem som helst kan använda för att få samråd med en läkare eller sjuksköterska.

Som bilden visar ovan hade användaren några menyalternativ som han kunde välja mellan. Vi kommer nu att diskutera vart och ett av dessa menyalternativ i detalj och hjälpa dig förstå hur denna lösning kan hjälpa ditt företag att växa.

Läkarbesök

Hospital App är en marknad för patienter och läkare att arbeta tillsammans.

När du klickar på läkarmottagningsmenyn tar den dig till en annan skärm där du ser olika typer av läkare listade. Du kan också hitta flera kategorier högst upp på skärmen där du kan välja vilken typ av läkare du är intresserad av, kategorier som kardiolog, tandläkare och hudläkare kan lätt hittas längst upp.

Doktorslista - Välj en läkare från många olika läkare

Du kommer att märka på läkarmottagningsskärmen att det finns en bild av läkaren listad tillsammans med hans namn och vilken typ av konsultation han ger. Du kommer också att kunna hitta den genomsnittliga betyg som läkaren har fått från alla andra patienter de som han har tillhandahållit konsultationen till. På detta sätt kommer du att kunna identifiera rätt läkare för dina behov.


Så låt oss anta att du har valt läkaren baserat på den bedömning som han har fått, nu vill du se vad han ger och hans erfarenhet, du kanske också vill se vad andra patienter har sagt om läkaren. Så du måste klicka på läkarens profil eller konsultera knappen som är till höger, som du kan se på bilden ovan.

Boka doktorsavtal - Läkares betyg och recensioner

När du klickar på att du nu kommer till en ny skärm där du kan se det fullständiga namnet, adressen och en kort översikt av läkaren inkluderar denna översikt huvudsakligen den erfarenhet som läkaren har och alla andra platser som han kan har jobbat. Det kan också hjälpa dig att hitta läkares tillgänglighet, baserat på vilken du kan boka en tid. Rätt under tillgängligheten hittar du konsultationsavgiften. Detta hjälper dig att identifiera hur mycket du betalar läkaren för samråd. Du kommer också att kunna hitta läkarens kvalifikationer så att du bättre förstår hur och vad läkaren kan hjälpa dig med.


Rätt under kvalifikationsavsnittet finns det detta andra avsnitt som heter patientrecensioner; det här avsnittet innehåller alla recensioner som denna specifika läkare har fått från andra patienter. Dessa recensioner ges av de personer som fick framgångsrikt samråd från läkaren och kan hjälpa dig att tänka på om du ska gå till mötet. Eftersom människor delar sin erfarenhet med läkaren, hjälper det oss att göra plattformen bättre.

Läkarbesök app - boka läkare

Efter att ha granskat alla recensioner kan han boka konsultationen om patienten är nöjd med läkaren. Läkarbesöksbokningsskärmen är kort och enkel att fylla. De första stegen i processen är förfyllda eftersom informationen som appen samlade in från användaren under registreringen är förskrivet. Så i exemplet ovan kan du se att namnet och telefonnumret automatiskt visas på skärmen för tidsbokningar. Nästa på listan är att ange datum och tid för detta konsultation, här kan patienten välja tid och datum baserat på läkarnas tillgänglighet så att det är bekvämt för båda parter att nå varandra och ha ett framgångsrikt samråd.


Efteråt, om patienten skiljer sig från personen som har registrerat sig, kan användaren ange namn och ålder igen tillsammans med ett WhatsApp-nummer för videosamtal. Du måste ge en kort överblick över det aktuella tillståndet som patienten står inför. Det är alltid bäst att definiera helt problem som patienten lider av. Det hjälper läkaren att förbereda sig lite och få dem bästa möjliga medicinering baserat på deras hälsotillstånd.

Medan patienten tillhandahåller denna information, och läkaren har accepterat begäran, kan både patient och läkare nu kommunicera med varandra på det inbyggda ett på ett krypterat chattsystem. Det gör att patienten också kan dela bilder och videor.


För att slutföra stegen att boka en tid hos läkaren måste patienten välja en betalningsmetod. Efter valet av betalning kan patienten betala för möten. När den har bekräftats bör patienten se möten i avtalade historia under menyn till vänster.


Det var det första steget i menysektionen på patientens applikationsplats. 

Sjuksköterska-bokning

Processen är liknande för att boka sjuksköterska; du måste gå igenom sjuksköterskaprofilen för att se de tjänster som sjuksköterskan ger och välja sjuksköterskor från kategorier som definieras i ansökan. Sjuksköterskor har en översikt över sig själva  , inklusive konsultationsavgift och tillgänglighet. Sjuksköterskebokning kräver också nödvändig information om patienten, tillsammans med en viss glimt av de villkor som patienten står inför. Till slut måste patienten betala för konsultationen innan bokningen kan bekräftas.

Hälsa & mat

Det tredje alternativet på patientsidan av denna Marketplace-lösning är hälso- och livsmedelsavsnittet. Det här avsnittet innehåller många åtgärder, livsmedelsproblem och lösningar som är av stor vikt. Den här delen av patient-appen är helt gratis och kräver inga betalningar för att få åtkomst.

Det här avsnittet har flera kategorier att välja mellan; användaren kan också välja olika botemedel och naturliga livsmedel för att bota vissa hälsotillstånd; specialisterna delar dessa tips och resurser för användarnas fördelar. Genom att följa dessa tips och behandlingar kan användarna av applikationen hålla sig borta från medicinen. Nästan alla olika källor till dieter är lättillgängliga i den här delen av applikationen.

Under varje botemedel kommenterar och diskuterar folk hur användbart; de har funnit att detta botemedel är för dem för att få ett bättre liv. Användare kan kommunicera med varandra i kommentarsektionen och ställa experterna frågor om tips som tillhandahålls i artikeln.

Denna del av applikationen kan betraktas som hjälpcentret för de kritiska frågor som patienter kan ha.

Online-apotek

Den här delen av applösningen är apoteksdelen som är mest avgörande på ett sjukhus. Patienter kan få sin medicin från apoteket. 

Att köpa läkemedel från sjukhus-appen skiljer sig inte från att köpa läkemedel från ett fysiskt apotek, förutom vid onlineinköp av läkemedel är saker lättare och patienter har fler alternativ att köpa föremålen på recept.

Det första sättet är att söka efter det medicin som behövs och fortsätta att beställa genom att ange patientens adress och annan nödvändig information så att företaget kan skicka medicinen direkt till patientens dörr. Den andra metoden är mer användbar för dem som inte förstår hur uppfattningen skrivs, de kan ta en bild av receptet och bifoga det i appen, och specialist kommer att känna igen det läkemedel de behöver. Och de kommer att skicka medicinen direkt till patientens dörr.

Patienten kommer att märka att saker och ting blir lite lättare med sjukhusansökan, särskilt för dem som inte behöver vänta i kö för att få medicinen de inte ens behöver ha fysisk kontakt med sjukhuspersonalen.

Nu är det dags att gå in i den sista delen av den här menyn. Senast får patienter nyheter och tips detta avsnitt är fullt av bra nyheter och information som kan vara till hjälp för patienter och patientens hälsa.
Det var ganska mycket på användarsidan av Hospital App; naturligtvis har det många alternativ som plånbok, profil, inställningar, betalningskvitton, konsultationshistorik, beställningar och mer. Men de funktioner som kan vara av större betydelse förklaras ovan. 

Låt oss gå till doktorens utnämningsapp för den här marknadslösningen. Låt oss se vilka alternativ doktorn har och hur läkarna kan tillhandahålla samråd och recept till de patienter som använder appen. 

Som du kan se, skärmdumpen som tas från hemskärmen för en läkare-app, läkaren-appgränssnittet ser väldigt enkel och unik ut. Läkare kan se alla möten de har på hemskärmen, så det är lättare att veta uppgifterna i handen. Om du tittar noga, kommer du också att upptäcka att läkarens ansökan visar tiden kvar i konsultationen; detta gör läkarnas jobb mycket bekvämare och det håller dem också i kontroll, så att de inte missar någon av sina möten. 

Tillsammans med tiden kan läkare se andra nödvändiga detaljer om patienten och de uppgifter som patienten tillhandahåller när de bokar tid. Det hjälper läkarna att veta vem de kommer att träffa och vilken slags hjälp de kommer att leta efter. 
Vid en tidpunkt före eller under konsultationen, om läkaren känner att han behöver fråga mer av relevant information från patienten, kan han göra det via slutet till slutet krypterade chattmeddelanden. Detta hjälper dig att göra en smidig konversation mellan båda parter och slutar i ett framgångsrikt samråd. 

Patienten kan inte bara skicka textmeddelanden utan kan också ladda upp bilder och videor, vilket kan vara ett bra verktyg om du har synliga symtom. Att dela dessa bilder och videor gör processen mycket enklare och snabbare. Vid tidpunkten för samråd kan läkare antingen ringa direkt till telefonen eller ha ett WhatsApp-videosamtal, vilket kan vara ett bättre konsultation. 

I slutet av konsultationen får både läkare och patient en kampanj för att se över det samråd de hade. Båda kan granska varandra utifrån de erfarenheter de hade. På så sätt kan plattformen kontinuerligt uppdateras med feedback för nya patienter för att fatta bättre beslut. 

Ett extra steg vid avslutandet av konsultationen är ett måste för läkaren, vilket är att tillhandahålla receptet. Det görs mest via en textruta som ges till läkaren i slutet av konsultationen, och läkaren måste erbjuda all medicinering för patientens lätthet. Patienter kommer alltid att ha en förteckning över detta föreskrivna läkemedel i historien så att de lätt kan komma åt det vid behov.

Läkares kontosaldo

Läkarens hemskärm uppdateras med en ny balans efter varje framgångsrik konsultation. Denna balans visar den totala summa pengar som läkaren har gjort från alla konsultationer. Detta nummer återställs efter att moderbolaget har betalat beloppet.

Det är värt att nämna att saldot inte visar det belopp som läkaren har tjänat. Det visar beloppet (-20%), som är företagens vinstmarginal för att tillhandahålla marknaden.

Läkare tillgänglighet

Läkarnas tillgänglighet är en viktig funktion eftersom läkarnas jobb är något som inte alltid har en fast tidsram. Så läkarna kanske vill skilja deras tillgänglighet från vad de har nämnt som den vanliga tillgängligheten. För att hantera problemet har läkarna en enkel växling på vänster meny i sin app. Med hjälp av denna vippknapp kan de ställa in tillgängligheten; det hjälper appen att ta bort läkaren från appen under en viss tid om den inte är på igen.

Läkarkonsultationshistoria

Läkarna får en meny där de kan kontrollera patientens tidigare konsultationshistoria; läkare kan behöva kontrollera patienten ett par gånger, och att veta läkemedlet som patienten ordinerats kan hjälpa till att göra ett bättre antagande om hur patienten ska hanteras.

Patienthistoriken kan enkelt kontrolleras och övervakas på fliken för konsultationshistorik i den vänstra menyn.

Läkare Hjälpcenter


Det finns ett speciellt hjälpcenter där läkare kan konsultera företaget angående eventuella problem eller problem de kan möta. Ibland försenas mötena av patienten, eller det finns en chans att recept krävs etc., så att läkare alltid kan få ett snabbt svar från sjukhusets appteam för att få saker att gå snabbare.

Läkare registrering och verifiering


Alla läkare som är intresserade av att gå med på sjukhusmarknaden måste genomgå en grundlig verifieringsprocess, varför appen är byggd med en mycket detaljerad registreringsprocess, som kräver nästan all slags information från läkaren innan de kan rekryteras som professionell marknad. Denna funktion är unik och kan hjälpa företagets ägare att upprätthålla en pålitlig marknad.

En verifieringsprocess följer registreringen; denna process är en manuell process. Appens ägare måste gå igenom all tillhandahållen information för att verifiera alla aspekter av applikationen. När den har bekräftats kan läkaren logga in med den angivna informationen och är redo att börja tillhandahålla konsultationer.

Slutsats


Det är en fantastisk marknadsidé och en bra men app-mall. Hospital-appen och läkaren-appen tjänar tillsammans syftet med ett fysiskt sjukhus och eliminerar dess behov. Under COVID-19 kan den här affärsmodellen vara en spelbytare och kan hjälpa många att få den behandling de letar efter.

Comments

Popular posts from this blog

Top 10 Unique Android App Templates of 2020

With the growing demand for High-quality Mobile Apps in the market, agencies & startups are always looking for solutions that can save time & means. In this article, you'll get to know about some of the very high-quality Android App Templates that can help you speed up your Android project & can eliminate your competition. 

How to build a hospital and pharmacy app? | 99steem Apps

Are you currently operating a hospital of a pharmacy or even a clinic? Due to COVID-19, you are disturbed and unable to provide your services with the way you were providing before?

This article will explain precisely how you can bring your business back and even expand it to new heights. This article is a detailed explanation of how a hospital or a pharmacy can operate during this COVID-19 situation.

10 Great Email Templates You can't miss in 2020 - 99steem

Emails are of great importance in our times now. Before this century, emails weren't as relevant. People used to like to meet face to face to discuss any issue or to preset any proposal or do any important thing.

20 Best simplistic Website Templates built with HTML & CSS in 2020

Whenever someone is looking for a swift source for an online website, these free simplistic HTML templates are the excellent means, to begin with. You don't have to look more if the minimalist appearance is what you are after. Most of the times, having it simple is the way to go. No confusion, no disturbances. Just straight ahead unimaginable content which helps you pull new visitors to your website. In case you intend to expand your business and services, this is an excellent approach for scaling up your store—an online presence created to perfection.

Launch your own Uber like Business with Uber Clone template

Today in this article, we will guide you through how to make your own Uber clone application without having to code anything at all. But before we get into it, we have to understand what programming is and how Uber applications work, and also how big is the infrastructure and features that are involved in Uber.

Top 20 XD Graphics Templates you don't want to miss in 2020

Are you looking for some of the great XD templates for your professional and casual use? Have you searched all over the internet for the best Xd templates that are great to use and will fulfill are your requirements?  In this article, we will share some of the best XD templates present on 99steem for you.  There are a lot of great XD templates of different categories available on our website 99steem for our great customers. Feel free to check out our amazing XD templates.

20 best blogger templates to start your own blog 2020 - 99steem

Nowadays, there are millions of bloggers around the world who want to start their own website. And, not just the bloggers, there are millions of people who just want to start writing content online for their personal use or to show to people.

Uber Clone - Is it Worth using a Uber Clone to Run Business?

Let's assume you are about to make a decision that if it's worth using Uber clone app solution? Or is it worth spending your money on? Through out the years the word "Clone" has been used as of a decisive term, and when a product is being sold with the title of it being a "Clone" a question arises, Is it even secure? Will it cause any troubles after my product is live? Or will it have me sued of using a clone app by original owner?For answering all of the above questions we've decided to write this article.In the themes & templates business when a agency market their products with the word Clone it's mostly because for customers to easily get to the products they are making. Clone doesn't refer to forging the Uber app & making a new copy of it to sell in the market, but it means that the developer of the app has tried to cover all the features of Uber application in this similar functional way as of the parent app. Mostly when developers…

Download Unlimited Google Slide Presentations & PowerPoint Presentation Templates

Google Slides is a great platform to make powerful presentations; it's a great tool to work and collaborate with your team and start new ideas with Google Slides. For performance to have an impact on the viewers, it has to be presented with amazing graphics and animations. Building a premium looking Google slide presentation can take a very long time. Using Google slide template is always the best option when it comes to making an outstanding Google slide presentation.

Top 10 Android App Templates & Scripts in 2020 - 99steem

Every single day there are tens of thousands of people trying to build a mobile app but not everybody is successful in starting their mobile application as it's not easy to make a new mobile application.  To build a mobile application, you first need to think of the design of the application, and when you are ready with the wireframe you have to hire a designer to give that wireframe a visual look that can be used to develop the mobile application.